Нова музика

СЛУХ запустив англомовну редакцію медіа про музику та культуру України

СЛУХ

Незалежне онлайн-медіа СЛУХ відтепер розповідатиме про українську музику та культуру і для міжнародної аудиторії. Наша мета — інформування та взаємодія зі світовими музичними інституціями, донесення правди про війну в Україні через привертання уваги до нашої культури. 

Ідею англомовної редакції в СЛУХ обговорювали протягом 2021 року. Повномасштабна війна дала остаточний імпульс, а реалізація відбулася спільно з журналісткою і культурною менеджеркою Анаід Агаджановою.

Навіщо ми це зробили? 

Англомовних медіа про українську культуру поки що майже немає, музичних — так точно. Цього року остаточно стало зрозуміло, що вони потрібні.  Закордонній аудиторії, індустрії та медіа нема звідки дізнаватися інформацію про наших артистів, які й так рідко говорять про себе. Тепер є таке джерело. 

Яка наша мета?

Інформування та взаємодія зі світовими музичними інституціями. Ми хочемо розповідати правду про війну в Україні через привертання уваги до нашої культури. 

«Сподіваємося, що цим ми зможемо посприяти популяризації української культури та музики зокрема серед міжнародної аудиторії»Максим Сердюк, співзасновник і головний редактор СЛУХ.

Що можна почитати? 

Закордонний читач зможе познайомитися з актуальною українською музикою та культурою через регулярні новини, добірки та авторські публікації. Також на сайті можна прочитати історичні матеріали про українську музику для розуміння контексту її розвитку.

Ми робимо не просто переклад вже наявного контенту, але й адаптуємо його, а також готуємо авторський контент саме під закордонну аудиторію. 

«Мене завжди непокоїв той факт, що за 31 рік незалежності України в нас так і не з’явилось англомовного видання, яке б розповідало про українську культуру з фокусом на музику для закордонної аудиторії. Тому ми разом із командою СЛУХ вирішили це нарешті виправити», — Анаід Агаджанова, координаторка англомовної редакції СЛУХ.

З ким співпрацюємо?

У межах України ми заручилися інформаційною підтримкою культурних інституцій Український інститут та Music Export Ukraine. Редакція відкрита для співпраці з колегами з інших українських видань про культуру та профільних організацій. Паралельно триває пошук грантових можливостей та взаємодії з європейськими виданнями.

А як ви можете нам допомогти? 
Поширте цю новину у себе. Розкажіть про англійську версію друзям та колегам у Європі, США та будь-де за кордоном. Якщо ви медіа – ось наш прес-реліз. Так ми разом розширимо географію впізнаваності нашої музики та культури. 
Інший варіант — підтримати нас фінансово. Ми зробили англомовну версію повністю на волонтерських засадах. Культурні медіа в Україні потребують постійної підтримки своїх читачів. Навіть найменший внесок важливий. Культура — завжди на часі, а особливо під час війни. Підтримати нас можна в будь-який зручний спосіб.

Щоб першими дізнаватися новини музики та культури, підписуйтесь на наш Telegram та Instagram.

Читайте також, що медіа СЛУХ і МЗС України запустили офіційний акаунт України в Spotify.