Новини

Чому варто відвідати та кого послухати на фестивалі актуальної української культури у Києві

СЛУХ

21 та 22 січня в стінах київського заводу «Арсенал» відбудеться подія, що представить широкий зріз сучасного українського мистецтва — фестиваль актуальної української культури, створений у колаборації мистецьких проєктів «Пожежа», «На часі», Arsenal XXII та бару «Вогник»

Програма дводенного фестивалю насичена виступами артистів електронної сцени, лекціями від провідних діячів культури, виставкою, маркетом та благодійним татумарафоном.

Розповідаємо, кого варто послухати на фестивалі, щоб відчути космічний рівень українського музичного мистецтва. 

Ship Her Son

Ship Her Son — проєкт, створений дніпровським дизайнером Антоном Шиферсоном у 2020 році. В своїй творчості він використовує агресивне поєднання штучних німецьких голосів, холодної суміші EBM, дарквейву, електро-індастріалу й техно. Окрім іронічних оповідей про життя та почуття людей, його тексти мають відсилки до української культури, традицій та локальних мемів. 

Живі виступи Ship Her Son більше нагадують мистецький перформанс: спеціально підготовлені відеоряди під кожен трек допомагають заглибитись у сенси, які генерує митець.

Badwor7h

Badwor7h, або Діма Вільсон, — київський саундпродюсер, який вже встиг підкорити поціновувачів електроніки в Нідерландах, Англії, Іспанії, Польщі та видаватись на безлічі європейських лейблів. Його треки — це поєднання рейв-культури нульових із сучасним саунддизайном. Зараз творчість Badwor7h не обмежується жодними рамками, відзначається особливим стилем та емоційною подачею.

Аква Віта 

Легендарний український дует. Піонери українського техно, їхня пісня «А тепер усе інакше» стала практично народною. Сьогодні гурт переживає реінкарнацію, і наразі має в репертуарі як відомі, так і зовсім нові роботи.

The Lazy Jesus 

Єгор Гавриленко — бас-гітарист гурту [O], саундпродюсер і мультиінструменталіст, що працював над купою абсолютно різнобарвних і різножанрових пісень від хіп-хопу і неосоулу до електроніки та джазу. Під псевдонімом The Lazy Jesus він випустив свій дебютний сольний альбом Original Fighter у 2020 році. На фестивалі артист презентуватиме новий матеріал UA TRIBAL, у якому поєднав свою пристрасть до етнічної музики різних країн і нетривіальних ритмів з українською фольклорною спадщиною. 

Eternity 

У проєкті Eternity поєдналося подружжя Михайла (Spalah) і Катерини (Kama) Малярчуків. Саме їхня любов надихає дует на створення крутих техносетів. 

Також пара створила серію масштабних вечірок Laboratorium, які майже чотири роки продовжують традиції рейву. Eternity — це агресивне пульсуюче техно, зроблене з любов’ю до 1990-х років і розквіту рейв-культури.

Oi FUSK 

Oi FUSK — лідер і засновник електронної формації GRVGRV. Свою творчість він називає «продуктом генної модифікації джазу та нойзу», а його треки — це потужний надзвичайно експресивний потік речитативу під ламані біти з цікавими аранжуваннями і саундом. Свою місію митець вбачає у створенні нових емоцій та станів, які він відчуває протягом життя.

Щоб першими дізнаватися новини музики та культури, підписуйтесь на наш Telegram та Instagram.

Читайте також про проєкт #MusicIsTheAnswer — як українську музику почули за кордоном.

Читайте також про проєкт #MusicIsTheAnswer — як українську музику почули за кордоном.